Chrome ima ekstenziju koja može da ubrza rad računara

Popularni Chrome internet pregledač troši mnogo resursa tokom rada, ali ovde od pomoći može biti jedan zanimljiv dodatak.

Izvor: B92, PCgamer ponedeljak, 14.02.2022. | 10:02 -> 17:16 Podeli Foto: Wachiwit / Shutterstock.com

Foto: Wachiwit / Shutterstock.com

Chrome je popularan internet pregledač ponajviše zbog interfejsa koji je lak za korišćenja, kao i zbog široke integracije. Međutim, Chrome troši večliku količinu RAM memorije tokom rada, što je veliki problem.

Google je u nekoliko navrata ažurirao Chrome kako bi se izborio sa ovim problemom, koji utiče na korisničko iskustvo.

Chrome trenutno sve otvorene tabove čuva u RAM memoriji, kako bi prebacivanje između tabova bilo brže. Međutim, kako prenosi PC Gamer, ovo predstavlja veliko opeterćenje za performanse računara.

Tu na scenu stupa besplatna ekstenzija, pod nazivom Auto Tab Discard, koja značajno smanjuje zahteve za RAM resursima u Chromeu.

Nakon što se instalira, ekstenzija tabove koji se ne koriste stavlja u stanje suspenzije. To smanjuje potrošnju RAM-a, ali znači i da će tab morati ponovo da se učita kada se odabere.

Brzina učitavanja kartica zavisiće od brzine interneta kojom korisnik raspolaže. Pored toga, korisnik ima opciju da onemogući suspendovanje onih tabova koji se često koriste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment