Google nam daje prvi uvid u Android 13

Google je objavio prvi „developer preview“ predstojećeg Android 13 operativnog sistema.

Izvor: B92, GSMArena petak, 11.02.2022. | 10:20 -> 12:37 Podeli Foto: Primakov / Shutterstock.com

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Potrebno je istaći da se radi o prvom uvidu u operativni sistem i namenjen je samo developerima. Prva beta, koja je namenjena javnosti, se očekuje tokom aprila, dok se Android 13 u svojoj konačnoj verziji očekuje posle jula.

U svakom slučaju, imamo priliku da saznamo šta možemo da očekujemo od Android 13 platforme.

Od noviteta, Android 13 se fokusira na privatnost i bezbednost, pa je tu novi „photo picker“ sistem za standardizovan i optimizovan način deljenja lokalnih i fotografije koje su smeštene u cloudu, a sve to bezbedno.

Nova ažuriranja za Google Play omogućiće da se pokrije više Android ekosistema, a u mehanizam nadogradnje su dodati novi moduli.

Potom, aplikacije će moći da da otkriju i da se povežu na obližnje uređaje preko Wi-Fi konekcije bez potrebe za dozvolama o lokaciji.

Material You dizajn, koji ima alatku dinamičkog menjanja boja sada to širi na sve ikonice apliakcija u Androidu 13, a ne samo na Google elemente.

Tu su i neke druge sitnije izmene, a developeri koji su zainteresovani da isprobaju Android 13 ovde mogu pronaći odgovarajuće fajlove za kompatibilne uređaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment