Twitter više ne sarađuje sa firmom za 2FA kodove – kompromitovani su

Twitter je obavestio da više neće koristiti usluge i servise kompanije Mitto AG, kako bi svojim korisnicima isporučivao kodove za verifikaciju u dva koraka.

Izvor: B92, Bloomberg četvrtak, 10.02.2022. | 11:24 -> 14:03 Podeli Foto: Tero Vesalainen / Shutterstock.com

Foto: Tero Vesalainen / Shutterstock.com

Mitto AG je kompanija koja obezbeđuje automatske tekstualne poruke za velike kompanije, a pored 2FA kodova se servisi kompanije koriste i za prodajne promocije i podsetnike o sastancima.

Međutim, u decembru prošle godine su se pojavile informacije da je jedan od suosnivača kompanije vršio tajne nadzore koji su vladama zemalja omogućili da lociraju korisnike pomoću njihovih telefona, kako izveštava Bloomberg.

Ilja Gorelik, operativni direktor kompanije Mitto AG, je firmama koje proizvode tehnologiju za nadzor navodno prodao pristup mrežama u kompaniji Mitto, omogućavajući praćenje ljudi preko njihovih mobilnih uređaja. Mitto je tada istakao da u kompaniji nisu znali za aktivnosti Gorelika a sprovedena je istraga kako bi se utvrdilo da li je kompanijina tehnologija i poslovanje kompromitovano.

Prema navodima, Twiter za svoju odluku o prestanku saradnje sa kompanijom Mitto AG kao glavnu motivaciju ističe navode medija.

Pored Twittera, klijenti kompanije Mitto su i Google, WhatsApp, LinkedIn, Telegram, TikTok, Tencent i Alibaba. Mitto svojim partnerima napominje da Gorelik više nije deo kompanije, ali mediji navode da su brojni kompanijini klijenti već prekinuli saradnju od kada su objavljeni izveštaji o tajnom nadzoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment