Atanas Rajkov preuzeo novu globalnu poziciju u kompaniji Rakuten Viber

Popularna globalna aplikacija po prvi put postavila menadžera iz našeg regiona na jednu od najvažnijih uloga za razvoju kompanije.

Izvor: B92, PR četvrtak, 10.02.2022. | 12:53 Tweet Podeli Foto: Viber

Foto: Viber

Rakuten Viber, jedna od najpopularnijih platformi za komunikaciju na svetu, objavila je novo imenovanje za Atanasa Rajkova na poziciju Višeg direktora za rast i razvoj na vodećim globalnim tržištima kompanije. Njegov zadatak će biti da podstakne dalji razvoj ove vodeće aplikacije sa bazom od preko milijardu korisnika – sa posebnim osvrtom na Evropu, Aziju, Bliski istok i severnu Afriku. Atanas će direktno sarađivati sa ostalim članovima Viberovog globalnog menadžmenta na razvoju strateških partnerstava, marketingu i PR inicijativama – kao i na pružanju kvalitetnog lokalnog sadržaja i važnih usluga sa ciljem daljeg povećanja broja korisnika aplikacije.

Atanas Rajkov je diplomirao na Sofijskom univerzitetu i magistrirao na Odseku za informatički menadžment Novog univerziteta Bugarske. Učestvovao je u gostujućim programima Fulbrajtovog međunarodnog instituta i Međunarodnog instituta za ekonomske i političke nauke univerziteta Džordžtaun. Među prethodnim poslovnim referencama Atanasa Rajkova navodi se i menadžerska pozicija u najvećoj telekom kompaniji u Bugarskoj – VIVACOM – u kojoj je bio zadužen za stvaranje i razvoj tržišne strategije za mobilnu telefoniju i usluge dodatne vrednosti. On takođe zauzima poziciju mentora za razvoj kompanja u Launčhab Venčers, Eleven Venčers – kao pripadajući mreži Endevor Bulgaria i članstvu CEO Ejndžels kluba.

Atanas Rajkov je od svog dolaska u Viber 2015. bio zadužen za razvoj poslovanja aplikacije u našem regionu – u kome su uspesi ostvareni u Srbiji bili posebno važni i priznati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment