Google se hvali padom broja hakovanih naloga

Google već dugo korisnicima nudi opciju da omoguće 2FA na svojim nalozima, ali je od 2021. godine ta funkcija podrazumevano uključena.

Izvor: B92, Google sreda, 9.02.2022. | 12:18 -> 23:34 Tweet Podeli Foto: PixieMe / Shutterstock.com

Foto: PixieMe / Shutterstock.com

Pokazalo se da je ovo odlična odluka za Google, jer je prema navodima kompanije, zabeležen pad broja hakovanih naloga za 50 procenata.

„Obezbeđujemo alatke koje su jednostavne za korišćenje, kao što je Security Checkup, kako bismo korisnicima omogućili aktivne preporuke kako bi se ojačala Google Account sigurnost. Tokom 2021. godine, automatski smo ubacili više od 150 miliona ljudi u proces verifikacije u dva koraka. Kao rezultat ovih napora, zabeleženo je za 50% manje kompromitovanje naloga“, navodi Google.

Za one koji nisu upoznati, 2FA pored korisnikove lozinke kreira jednokratni kod koji se šalje na korisnikov telefon putem SMS poruke ili aplikacije za verifikaciju. Ovo je dodatna zaštita, koja na scenu stupa ukoliko haker otkrije vašu lozinku. Haker neće moći da uđe u nalog korisnika, sem ukoliko nema i 2FA kod.

Iako ovo predstavlja dodatni korak u procesu logovanja na nalog, opcija predstavlja dodatnu zaštitu za korisnikov nalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment