TikTok testira načine da se zaštite mlađi korisnici

Popularni servis pronalazi načine da zaštiti mlađe korisnike od neprikladnog sadržaja.

Izvor: B92, Engadget utorak, 8.02.2022. | 12:09 -> 15:20 Tweet Podeli Foto: Pemika Chedpiroon / Shutterstock.com

Foto: Pemika Chedpiroon / Shutterstock.com

TikTok je počeo sa testiranjem načina na koje bi popularni servis mogao da ograniči sadržaje koji su neprikladni za određena godišta, kao i da poboljša sigurnosne funkcije usmerene ka tinejdžerima.

Testovi su u ranim fazama, ali kompanija kaže da je cilj da se mlađi korisnici zaštite od sadržaja za odrasle ili drugog potencijalno neprikladnog video sadržaja.

TikTok se, poput drugih kompanija, našao na udaru javnosti zbog načina na koji upravlja elementima bezbednosti korisnika, a to se posebno odnosi na decu i mlađe tinejdžere.

„Kada sistem bude kompletno objavljen, sadržaj za koji smo identifikovali da sadrži pretežno teme za odrasle bi mogao biti ograničen za tinejdžere“, ističe Trejsi Elizabet – vođa politike globalnih problema u TikToku.

Zasebno od ovoga, TikTok radi na funkciji za kreatore koja će im omogućiti da označe da li su njihovi video klipovi namenjeni odraslima ili mlađim korisnicima.

Iako TikTok trenutno sprovodi manje testove kada su u pitanju restrikcije starosnih ograničenja, očekuje se da će i dalje proći izvesno vreme dok funkcije postanu široko dostupne korisnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment