Novije Pokemon igre ruše rekorde

Pokemon je jedna od najvećih franšiza svih vremena, a deo tog uspeha je ostvaren i zahvaljujući izuzetnoj prodaji svake od igara.

Izvor: B92, KitGuru petak, 4.02.2022. | 12:45 -> 19:18 Tweet Podeli Foto: Natsia27 / Shutterstock.com

Foto: Natsia27 / Shutterstock.com

Kao što je to slučaj sa mnogim Switch igrama, najnoviji naslovi u okviru franšize (Pokémon Sword and Shield i Brilliant Diamond and Shining Pearl) ruše Nintendo rekorde.

Nintendo je nedavno ažurirao svoju listu najprodavanijih igara. Prema navodima iz najnovijeg tromesečnog ažuriranja, Pokémon Sword and Shield je postala druga najprodavanija Pokemon igra.

Naslov je prodat u 23.900.000 kopija, čime je prestigao Gold and Silver (23.700.000 kopija). Naravno, za prvo mesto, koje drži Pokémon Red/Green/Blue kao najprodavanija igra u franšizi biće potrebno da se dostigne 31.380.000 prodatih kopija.

Još jedna od skorijih Pokemon objava, Brilliant Diamond and Shining Pearl, je prodata u nešto manje od 14 miliona primeraka i na putu je da postane nabrže prodavani Pokemon rimejk svih vremena.

Ova igra je trenutno na trećem mestu po prodaji. Ispred nje su Let’s Go Pikachu/Eevie sa 14,33 miliona i Omega Ruby/Alpha Sapphire 14,46 miliona prodatih primeraka tokom prvih mesec dana prodaje na tržištu.

Trenutno nema informacija o najnovijoj igri u franšizi, Pokémon Legends Arceus, ali su rane impresije o naslovu pozitivne i očekuju se dobri rezultati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment