Telegram postaje zabavniji i udobniji za korišćenje

Telegram ima novo ažuriranje, koje četovanje čini zabavnijim i ugodnijim.

Izvor: B92, Bajtbox četvrtak, 3.02.2022. | 13:20 Podeli Foto: Natee Meepian / Shutterstock.com

Foto: Natee Meepian / Shutterstock.com

Još u decembru, Telegram je predstavio veliko ažuriranje koje je donelo neke dugo očekivane opcije privatnosti, kao što su brisanje poruka po datumu, upravljanje povezanim uređajima, anonimno objavljivanje u javnim grupama i još mnogo toga. Sada je platforma za razmenu poruka objavila ažuriranje verzije 8.5 koje ga čini još lakšim za korišćenje, a čini proces četovanja zabavnijim i ugodnijim.

Kompanija navodi da ovo ažuriranje donosi video stikere jednostavne za izradu, bolje reakcije s kompaktnim animacijama i dodatnim emotikonima, taster za pregled nevidljivih reakcija, poboljšanu navigaciju između razgovora i još mnogo toga. Pogledajmo izbliza ove nove funkcije.

Video stikeri

Telegram je korisnicima olakšao izradu video stikera dodavanjem podrške za stikere pretvorene iz običnih video zapisa. Ova karakteristika sada zahteva da samo učitate video koji želite da napravite u stikeru, na botu za stikere u .WEBM formatu.

Bolje reakcije

Ažuriranje dodaje kompaktnije animacije za reakcije. Korisnici mogu pritisnuti i zadržati reakciju u pregledaču za slanje većeg efekta. Osim toga, korisnici takođe dobijaju status pročitanog za reakcije, što znači da ako je netko reagovao na vašu poruku, a vi je još niste videli, novi taster „“ pojaviće se na četu ili u uglu četa ako trenutno imate razgovor otvoren.

Nove reakcije i interaktivni emodžiji

Telegram je dodao pet novih reakcija svojim korisnicima, kako bi mogli da prikazuju širi raspon emocija. Ovi stikeri takođe služe kao interaktivni emodžiji i nude efekte na čitavom ekranu u privatnim razgovorima.

Navigacija po nedavnim razgovorima

Korisnici Telegrama sada mogu pritisnuti i držati taster „Nazad“ kako bi videli sve svoje nedavne razgovore na malom popisu koji iskače. Zatim ga mogu koristiti kao prečicu za prebacivanje između razgovora. Otvaranje četova iz prosleđenih poruka, veza, korisničkih imena, profila itd. dodaje čet na popis.

Ispravke grešaka i još mnogo toga

Telegram kaže da su se fokusirali na rešavanje poznatih problema s ažuriranjem za januar. Ažuriranje donosi poboljšan kvalitet poziva, dodatu podršku za prevod na stranice Instant View (i bios na iOS-u), dodatu opciju slanja tihih poruka iz opcije za deljenje – i mnoga druga poboljšanja. iOS verzija takođe ima nove animacije koje se mogu istražiti dodirivanjem ikona na traci kartica

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment