„Osetio sam da nešto moram da uradim. Računam na saradnju sa koalicijom ‘Moramo'“: Vladeta Janković o kandidaturi za gradonačelnika Beograda

[]
Foto: Nedeljnik

= 1019 && td_screen_width < 1140 ) { /* landscape tablets */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } if ( td_screen_width >= 768 && td_screen_width < 1019 ) { /* portrait tablets */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } if ( td_screen_width < 768 ) { /* Phones */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } ]]>

Na konferenciji za medije predstavnika koalicije “Ujedinjena Srbija” koju čine Stranke slobode i pravde (SSP), Narodne stranke (NS), Demokratske stranke (DS), Pokreta slobodnih građana (PSG), Pokreta za preokret (PzP), Pokreta slobodna Srbija (PSS), sindikata “Sloga”, Demokratske zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) i Građanske platforme predstavleni su kandidati koalicije za predsedničke, paralmentarne i lokalne izbore u Beogradu.

Nosilac liste ove koalicije za parlament i prva na listi je Marinika Tepić, nosilac, dok je prvi na listi za beogradske izbore Vladeta Janković a kandidat za predsednika Zdravko Ponoš. Njih troje su prvi put zajedno nastupiliu javnosti u ime koalcije „Ujedinjena Srbija”.

Vladeta Janković, kandidat za gradonačelnika Beograda, rekao je na konferenciji za novinare da je zahvalan na kandidaturi, iako je poznato da je u odmaklim godinama i da je napustio politiku.

“Osetio sam da nešto mroam da uradim. Svako ko oseća da nešto nije u redu sa našim životom treba da u sebi nađe snage i da doprinese zajedničkom naporu. Pre izvesnog vremena, u medijima su se pojavile dve vesti. Jedna je bila da kvadrat u Beogradu na vodi košta 10.000 evra, a druga da se kasirkama u Maksiju smanjuju plate. Kad  sam video te dve vesti zajedno, u mom srcu nešto je puklo. Rekao sam sebi da ustanem i uradim nešto što mogu”, rekao je Janković.

“U slučaju da pobedim, sve će biti trasnparetno. Znaće se svaki detalj o ugovorima. Neki računi će morati da se polože, ali to ne znači progon bivše vlasti. Ko je kriv pred zakonom, odgovaraće prema zakonu. Osvete biti neće”, naveo je Janković.

On je rekao da lično nije kvalifikovan da vodi mehanizam kao što je veliki i moćan grad, ali da može da izabere mlade ljude koji su stručni.

“Računam na saradnju sa koalicijom ‘Moramo’. Mi ćemo jednog dana, ako savladamo ovo zlo, upravljati ovim gradom”, rekao je Janković.

On je, govoreći o potezima u narednom periodu rekao da prva faza počinje sutra.

“Ona predizborna koja neće biti nimalo laka. Režimska propaganda je već krenula, a ona može da bude samo gora. Sa tim se moramo izboriti. Onog dana kada preuzmemo vlast prvo što bismo uradili je da sprečimo ono što nanosi štetu. Rio Tinto mora da se otera do kraja, mi u Beogradu moramo da zaustavimo Makiš, da preispitamo liniju metroa, da se Boegrad vrati u stari centar… Morali bismo da železničku ustanicu vratimo u funkciju. Svemu tome mora da prethodi formiranje jedne finansijske policije kako bi se preispitalo sve što su uradili”, rekao je Janković.

Upitan o tome da li je ubeđen da može sam da sastavi tim u Beogradu, ili se boji da će neki od njih biti nametnuti, Janković je rekao da njemu niko ništa nije nametao, niti može, osim njegove sedmogodišnje unuke.

“Ona je jedina koja to može. Prema tome, takva mogućnost ne postoji. Sam ih birati neću. Oni koji su me doveli u ovu situaciju oni će mi pomoći. To će biti napor koji će iznedriti najkvalifikovaniju ekipu koja će preuzeti operativne poslove. Moje je da koordinišem”, rekao je Janković.

Dodao je da će se u kampanji baviti zdravstvom, ravnomernim razvojem grada…

“Vodićemo računa o svakom delu ovog grada, ne samo o krugu dvojke. Posvetićemo u onoj meri u kojoj smo za to kadri. Moramo početi od podvlačenja crte, što znači od finansijskog bilansa”, istakao je Janković.

Source

Leave a Comment