Instagram Story dobija 3D avatare; nadogradnja za Facebook i Messenger avatare

Kompanija Meta, u čijem su vlasništvu Instagram, Facebook i Messenger servisi, objavila je više planova koji pomenute servise približavaju metaverzumu.

Izvor: B92, XDA utorak, 1.02.2022. | 11:10 -> 19:50 Podeli Foto: Profimedia / Meta

Foto: Profimedia / Meta

Instagram Stories, kao i direktne poruke, će dobiti 3D avatare, dok će na Facebooku i Messengeru avatari biti ažurirani.

Pomenute opcije prvo dobijaju korisnici u SAD-u, Kanadi i Meksiku, kojima će se virtuelni avatari prikazivati u stikerima, objavama, profilnim slikama, kao i na Quest VR platformi.

Kada su u pitanju izmene, novi avatari dobijaju drugačije oblike lica, dok će tu biti i pomagala za one sa hendikepom, poput slušnih pomagala ili invalidskih kolica.

„Ukoliko ste u prošlosti već kreirali avatar na Facebooku, pripremite se da vidite novu stranu sebe – bukvalno. Vaš avatar će automatski ući u treću dimenziju kao deo ovog ažuriranja, a mi se trudimo da budemo sigurni da vaše novo i poboljšano ja odgovara izborima koje ste prethodno napravili. Međutim, sada postoji mnogo više opcija nego što je bilo ranije! Imaćete priliku da uđete u polje za uređivanje i unesete neke promene“, stoji u objavi kompanije Meta.

Korisnici će moći da kreiraju jednog avatara i da ga koriste na svim platformama, ili da kreiraju posebnog avatara za svaku od dostupnih platformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment