Facebook Messenger postaje bezbedniji

Facebook Messenger servis je u vlasništvu kompanije Meta, a sada je dobio neke nove funkcije koje se tiču end-to-end enkripcije razgovora.

Izvor: B92, GSMArena petak, 28.01.2022. | 09:31 -> 10:15 Tweet Podeli Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Za razliku od WhatsAppa (koji je takođe deo Meta imperije), koji ima podrazumevanu end-to-end enkripciju za sve razgovore, U Messengeru korisnik mora posebno da ode u meni i otvori zaseban end-to-end enkriptovani čet.

Korisnici koji to čine će biti zadovoljni zbog nove promene u servisu, jer više nisu ograničeni samo na razgovore „jedan na jedan“. Sada je moguća i end-to-end enkripcija za grupne razgovore i pozive (glasovne i video).

Za poruke koje se same brišu i end-to-end enkriptovane razgovore, korisnik će dobiti i obaveštenje kada neko kreira skrinšot. Za ove razgovore su sada dostupni i GIF-ovi i stikeri, kao i reakcije, odgovaranje i indikatori za kucanje.

U okviru enkriptovanih end-to-end razgovora pojavljivaće se bedževi za verifikovane naloge, a korisnik će moći da dugim pritiskom sačuva bilo koji video ili fotografiju koju primi, kao i da obradi video ili fotografiju pre slanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment