WhatsApp poboljšava bezbednost na svojim desktop i veb aplikacijama

Popularni servis testira novu opciju verifikacije za desktop i veb verzije svoje aplikacije.

Izvor: B92, Verge sreda, 26.01.2022. | 08:17 Tweet Podeli Foro: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Foro: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Koliko god da mislite da ste bezbedni na internetu, uvek postoji šansa da budete hakovani i da izgubite pristup svojim nalozima. To je zbog činjenice da bi, kao rezultat višestrukih probijanja podataka o kojima smo slušali tokom godina, vaša imejl adresa i neke od vaših lozinki i dalje bi mogle da postoje na netu.

To znači da, ukoliko spadate u one koji koriste iste lozinke za različite servise i sajtove, hakeri potencijalno mogu da uđu na vaše naloge. Kako bi bolje zaštitio korisnike na svojim desktop i veb aplikacijama, WhatsApp izgleda testira sistem verifikacije u dva koraka.

Pomenuti sistem se testira za desktop i veb verzije WhatsApp servisa. To znači da, kada god korisnik registruje svoj WhatsApp nalog, pored PIN-a koji im se šalje na telefon kao jednokratna lozinka, moraće da unese i svoj lični PIN kako bi verifikovao identitet naloga.

Uvođenje verifikacije u dva koraka će biti implementirano kao način borbe protiv potencijalnih „SIM swap“ napada, gde je mnapadač na neki način klonirao ili ukrao korisnikov SIM.

To znači da, ukoliko i dođu do jednokratnog PIN-a, sve dok ne znaju korisnikov lični PIN, hakeri neće biti u stanju da pristupe korisnikovom WhatsApp nalogu.

Pomenuta funkcija je u fazi testiranja, tako da nije dostupna svim korisnicima u ovom trenutku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment