Od popularne aplikacije zarađivao 20.000 dolara dnevno VIDEO

Da li se sećate iBeer aplikacije, koja je imitirala akciju ispijanja piva kada telefon držite u određenom položaju? Aplikacija je svojevremeno ostvarila dobru zaradu.

Izvor: B92, Appleinsider četvrtak, 27.01.2022. | 08:53 -> 12:11 Podeli Foto: PREMIO STOCK / Shutterstock.com

Foto: PREMIO STOCK / Shutterstock.com

Tokom prvih godina od pojave pametnih telefona, kada su aplikacije bile novitet, kreirane su brojne neobične i zabavne aplikacije. Dizajnirane su kako bi prikazale za šta je sve smartfon sposoban.

Jedna od njih je i iBeer, aplikacija koja je imitirala akciju ispijanja krigle piva kada se telefon drži u određenom položaju.

Stiv Šeraton, kreator ove aplikacije je u intervjuu za Mel magazin objavio neke detalje o tome kako je aplikacija nastala i koliko je zarađivao od nje na vrhuncu njene popularnosti.

Prema rečima Šeratona, originalna verzija aplikacije je prvo kreirana za Palm Pilot, ali kako taj uređaj nije imao akcelerometar korisnici su morali da imaju savršen tajming kako bi se postigao pravi efekat. Aplikacija je potom implementirana na iPhone, a Šeraton ju je prodao kao video. Sve ovo se desilo pre Appleovog formiranja App Storea.

Nakon toga su čelnici Applea motivisali Šeratona da video pretvori u aplikaciju. Kreator ističe da je već prvog dana aplikacija postala popularna i došla na prvo mesto App Storea, gde je ostala oko godinu dana.

U jeku popularnosti, generisala je između 10.000 i 20.000 dolara dnevno. Aplikacija još uvek postoji, ali je Šeraton njen razvoj prepustio kompaniji u čijem osnivanju je u jednom trenutku učestvovao.

Aplikacija iBeer je trenutno u verziji 11.4 i besplatna je za preuzimanje. Postoje kupovine u okviru aplikacije, koje pivo pretvaraju u mleko, sodu ili vino.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment