Dark Souls 3 ranjivost omogućava hakerima da kontrolišu čitav računar

Opasna ranjivost otkrivena je u Dark Souls 3 igri, a može se iskoristiti od strane hakera za kontrolu korisnikovog računara.

Izvor: B92, Verge ponedeljak, 24.01.2022. | 09:17 -> 14:10 Podeli Foto: EPA/MICHAEL NELSON

Foto: EPA/MICHAEL NELSON

Ranjivost izlaže riziku samo PC gejmere, koji igru igraju onlajn, a potencijalno može da utiče na Dark Souls, Dark Souls 2 i predstojeći Elden Ring.

Od objave postojanja pomenute ranjivosti, serveri različitih Dark Souls igara su ugašeni, dok se problem ne reši.

Blue Sentinel, mod koji je zajednica kreirala protiv varanja u Dark Souls 3 igri, u međuvremenu je dobio zakrpu koja mu omogućava zaštitu od RCE (remote code execution) ranjivosti.

RCE predstavlja jednu najopasnijih ranjivosti. Omogućava hakerima da daljinski pokrenu maliciozni kod u okviru korisnikovog računara, čineći nepopravljivu štetu, a potencijalno mogu i da ukradu osetljive informacije.

FromSoftware i Bandai Namco su se tokom vikenda pozabavili ovim problemom, a na Twitteru je objavljeno da su PvP serveri za Dark Souls: Remastered, Dark Souls 2 i Dark Souls 3 privremeno ugašeni, kako bi se timu omogućilo da istraži probleme.

Dodaje se da ovo utiče samno na PC igrače – oni koji Dark Souls igraju na PlayStation ili Xbox konzolama i dalje imaju onlajn pristup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment