Instagram i Snapchat odgovorni za samoubistvo devojčice?

Temi Rodrigez tužila je kompanije Meta i Snep tvrdeći da su „negativni i opasni produkti društvenih mreža“ odgovorni za samoubistvo njene 11-godišnje ćerke.

Izvor: B92, Bussines Insader nedelja, 23.01.2022. | 08:48 Podeli Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Žena iz Konektikata podnela je tužbu Federalnom sudu u San Francisku zbog samoubistva njene ćerke Selene, za koje krivi Metu i Snep.

Ona navodi da je njena ćerka patila od depresije, nesanice, poremećaja ishrane i želje za povređivanjem zahvaljujući Instagramu i Snepčetu.

Prema izveštaju i dokumentima, Selena je počela da koristi društvene mreže sa devet godina, dve godine pre samoubistva i tokom tog perioda je stvorila izuzetnu zavisnost od Instagrama i Snepčeta.

Navodi se i da je više puta propustila školu zbog društvenih mreža i da je imala nepristojne ponude od muškaraca na Instagramu.

Majka navodi da je ćerku vodila na lečenje i da je doktor u izveštaju napisao da nikada nije video takav slučaj zavisnosti, zbog čega je zadržana na psihijatriji.

Snepčet se oglasio i izrazio žaljenje, a naveli su i da će se pozabaviti ovim slučajem, dok se iz Instagrama nisu oglašavali.

Ovo nije prvi put da se Instagram suočava sa ovakvim problemom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment