Windows 11 će omogućiti kucanje pomoću glasa, ali na drugačiji način

Microsoft radi na tome da omogući korisnicima da kucaju sadržaj pomoću glasa – znak po znak.

Izvor: B92, Ubergizmo subota, 22.01.2022. | 11:18 -> 16:00 Podeli Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com

Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com

Windows i macOS već omogućavaju korisnicima da sadržaj unose/kucaju pomoću glasa. Radi se o „speech-to-text“ funkciji, gde se umesto kucanja po tastaturi jednostavno izgovori ono što želite da napišete i softver će pokušati da izvrši konverziju.

U najvećem broju slučajeva, ovo funkcioniše ukoliko korisnik govori i koristi „regularne“ reči. Problem nastaje sa određenim imenima ili rečima koje nije lako identifikovati (na primer, strana imena ili kombinacija slova i brojeva).

Dobra vest je da, prema navodima iz Microsofta, kompanija radi na Windows 11 ažuriranju, koje će omogućiti korisnicima da zaista kucaju pomoću glasa.

Umesto izgovaranja reči i brojeva, korisnik će moći da izgovara individualna slova i brojeve, kako bi ih „ukucao“ u računar.

Primera radi, ukoliko morate da otkucate URL sajta, adresu, ili imejl adresu, umesto da se nadate da će Windows razumeti sve što izgovorite, jednostavno možete da izgovorite slovo po slovo, znak po znak i softver će sve ubaciti u računar.

Trenutno, pomenuta funkcija je dostupna samo korisnicima Dev kanala, što znači da će proći izvesno vreme dok ne izađe iz faze testiranja i postane dostupna svima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment