U POJEDINIM ULICAMA LED KAO STAKLO Zbog neočišćenih delova grada, JKP „Beograd put“ dobija od 30 do 50 prijava građana dnevno


Foto: Aleksandar Stanković, Zoran Ilić, Vesna Lalić / RAS Srbija

Snežne padavine i temperature ispod nule otežale su Beograđanima kretanje kroz grad, tačnije kroz sporedne ulice koje nisu bile prve na listi za čišćenje gradskih službi.

Zbog saobraćajnica koje su bile okovane ledom na adresu JKP „Beograd put“ prethodnih dana u proseku je stizalo od 30 do 50 prijava dnevno.

Prometne gradske saobraćajnice bile su čiste, ali led koji se taložio u ulicama drugog prioriteta, nataložio je i broj prijava. Građani su se javljali iz različitih delova grada, a „Beokom“ servis preplavili su prethodnih dana apeli i žalbe upravo ovim povodom.

Foto: Aleksandar Stanković / RAS Srbija

– Cela Zvezdara i Učiteljsko naselje su jedno veliko klizalište – navodi se u jednoj od mnogobrojnih prijava na „Beokomu“.

– Pravi je poduhvat popeti se uzbrdo i spustiti se niz ulicu, nijedna osim Marčanske ulice nije očišćena. S obzirom na to da postoje mali kamioni sa rasturačima soli, da li bi mogao da se reši ovaj problem – pitaju građani nadležne posredstvom gradskog javnog servisa.

U blizini jednog vrtića na Senjaku roditelji koji su dolazili po decu ostajali su zaglavljeni jer je na raskrsnici Perside Milenković i Senjačke ulice led bio kao staklo, pišu Novosti.

U JKP „Beograd put“ rekli su nam da su najveći broj prijava dobijali sa Voždovca, Zvezdare i Mirijeva. Nakon što na njihovu adresu stigne žalba oni raspoloživa vozila šalju na teren, a posipaju se otopljivači, a potom ekipe ponovo obiđu istu lokaciju.

– Sedamdeset odsto ulica drugog prioriteta obuhvaćeno je Operativnim planom zimskog održavanja – navode za „Novosti“ u ovom preduzeću.

– Trenutno nam je prioritet čišćenje upravo ovih saobraćajnica. Naše ekipe susreću se sa problemima na terenu, a nepropisno parkirana vozila ih blokiraju i otežavaju kretanje vozila zimske službe. Problem ume da nastane i kada građani čisteći svoja vozila ili trotoare ispred domova bace sneg na kolovoz.

Kako bi pomogli svima, JKP „Beograd put“ apeluje na građane da poštuju odluku o komunalnom redu i propisno ostave svoja vozila ili da omoguće pristup zimskim vozilima da prođu kroz njihove ulice.

Svi imaju obavezu

Osim komunalnih preduzeća, i građani imaju obavezu da očiste sneg ispred zgrada, kuća, firmi i lokala. Ukoliko se građani ne uhvate lopate Odlukom o komunalnom redu propisane su kazne od 5.000 do 50.000 dinara. Građani imaju obavezu da sa krovova i isturenih delova zgrade uklone i ledenice. I za ovo su propisane kazne, za fizička lica u visini od 5.000 dinara, preduzetnike 25.000, a pravna lica će platiti 50.000 dinara.Source

Leave a Comment