Telefon koji dominira u Kini je iPhone

Telefoni kompanije iz Kupertina dominiraju po prodajnim rezultatima u Kini.

Izvor: B92, Bajtbox subota, 15.01.2022. | 13:59 -> 14:00 Podeli Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Tokom jeseni prošle godine Apple je predstavio iPhone 13 seriju, a ona uključuje četiri modela – iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max. Već je u par navrata Apple izlazio u javnost s odličnim rezultatima prodaje ovih telefona, a sada dobijamo izveštaj o prodaji telefona u Kini.

Counterpoint Research objavio je izveštaj u kojem stoji da je Appleov uspon na prvo mesto u Kini po broju prodatih telefona započeo nedugo nakon predstavljanja iPhone 13 serije.

Apple je od predstavljanja iPhone 13 serije pa do danas, uglavnom, bio vodeći po broju prodatih telefona u Kini, uz povremena svrgavanja s trona od strane Viva, ali u posljednjih šest nedelja Apple je bio dominantan.

Apple je tokom poslednjih šest nedelja bio uverljivo prvi po broju prodatih telefona u Kini.

Najprodavaniji u Kini tokom prošle godine bio je iPhone 13, koji je činio čak 51% ukupne prodaje iPhone 13 modela u Kini, dok je na drugom mestu iPhone 13 Pro Max sa 23 procenta. Model iPhone 13 Pro činio je 21%, a iPhone 13 mini svega 5% ukupne prodaje tokom 2021. godine.

Counterpoint Research navodi da Apple ovaj uspeh može pripisati relativnoj nižoj početnoj ceni u Kini, kao i novoj kameri i 5G povezivanju. Pored toga, iz agencije navode da ovaj uspeh Apple može pripisati i problemima s kojima se suočava Huawei, te da je jedini Appleov pravi konkurent na kineskom tržištu do sada bio Huawei, koji se našao u raznim problemima, uzrokovanih američkim sankcijama.

Sledeći iPhone koji bi Apple trebalo predstavi biće iPhone SE 2022, koji će stići kao naslednik iPhone SE 2020 modela. I ovaj telefon će svakako privući mnogo kupaca, jer će se raditi o najjeftinijem novom iPhoneu. Telefon bi trebalo da bude predstavljen u trećem ili četvrtom mesecu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment