Nova tehnologija će omogućiti hard diskove visokog kapaciteta

Zahvaljujući udruženom istraživanju i razvoju, koje sprovode Toshiba, SDK i TDK, uskoro bismo mogli dobiti brze hard diskove, visokog kapaciteta.

Izvor: B92, Hothardware utorak, 11.01.2022. | 15:00 -> 17:00 Podeli Foto: Aleksandr Grechanyuk / Shutterstock.com

Foto: Aleksandr Grechanyuk / Shutterstock.com

Tehnologiju, koju je Toshiba razvila, nosi naziv MAS-MAMR (Microwave Assisted Switching-Microwave Assisted Magnetic Recording).

Japanska kompanija objašnjava da povećanje gustine skladištenja HDD podataka zahteva da se prevaziđu tri ključna problema: smanjenje fizičke veličine magnetnih zrna na disku, poboljšanje termalne stabilnosti i održavanje performansi snimanja na određenu gustinu diska.

Kako bi se prevazišle pomenute prepreke, Toshiba je kreirala uređaj koji emituje mikrotalase u dvoslojnom polju. Sve ovo, zajedno sa dodatkom delova koje su razvile kompanije TDK i SDK, dovodi do značajnog povećanja gustine snimanja u odnosu na prethodne tehnologije.

Toshiba već isporučuje diskove, zasnovane na MAMR tehnologiji, ali oni nisu napredni koliko to jeste nova tehnologija. Kompanijini postojeći FC-MAMR diskovi mogu da uskladište do 18TB po disku.

Nova MAS-MAMR tehnologija će kompaniji Toshiba omogućiti da isporučuje hard diskove sa kapacitetom i preko 30 terabajta. Nije poznato kada će tehnologija stići na tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment