Bil Gejts iz 1994. govori o Microsoftu i Appleu VIDEO

Na YouTubeu je objavljen 15-minutni snimak iz 1994. godine, u kojem tadašnji direktor Microsofta Bil Gejts izražava dobrodošlicu novim radnicima i obrazlaže im kako je ova kompanija nastala i kako se razvijala.

Izvor: B92, klix.ba ponedeljak, 3.01.2022. | 14:23 Podeli Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Video zapis je objavljen na YouTube kanalu Centra za istoriju računarstva (Centre for Computing History) iz Kembridža. Gejts je tada imao 39 godina i već je tada bio veoma bogat. Prema poslovnom listu Forbes, imao je bogatstvo od 9,35 milijardi dolara, dok sada ima bogatstvo od 136 milijardi dolara.

U obraćanju je imao i pohvale za kompaniju Apple, što je iznenađujuće s obzirom na to da je Apple najveći Microsoftov konkurent. Podsetio je kako je jednu od najvećih korporacija na svetu osnovao s prijateljem Polom Alenom.

Govorio je i o desktop računarima, posebno se osvrnuvši na miševe kao jedan od delova ovih računara. Istakao je da su oni postali vrlo profitabilni za Microsoft, ali da su s onim prvim proizvedenim napravili grešku.

Prema rečima Gatesa, prvobitno je naručeno 50.000 komada, ali da im je bila potrebna čitava godina da ih prodaju. U međuvremenu, objašnjava, dizajn miševa se poboljšavao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment