Telegram poboljšanja – nove reakcije, zaštita od spojlera

Popularna aplikacija Telegram je objavila još jedno veće ažuriranje, na kraju 2021. godine.

Izvor: B92, Engadget petak, 31.12.2021. | 09:52 -> 11:08 Podeli Foto: Natee Meepian / Shutterstock.com

Foto: Natee Meepian / Shutterstock.com

Među novim funkcijama nalazi se i skriveni tekst, kako bi se zamaskirali spojleri. Ukoliko je neko nestrpljiv i ne može da se suzdrži da otkrije detalje iz novog filma o Spajdermenu ili radnju iz igre/popularne serije, moguće je izabrati bilo koji deo teksta i upotrebiti Spoiler formatiranje. To će sakriti tekst u razgovoru, obaveštenjima i listi za razgovor.

Novitet su i reakcije u iMessage stilu. Moguće je dvostrukim pritiskom na bilo koju poruku poslati reakciju sa „palcem nagore“. Jednim pritiskom se omogućava biranje drugih emodžija.

U privatnim razgovorima, reakcije su uvek omogućene. Administratori kanala ili grupa mogu da odluče da li će ih uključiti i koje reakcije drugi korisnici mogu da izaberu.

Pored toga, Telegram sada ima i korisnu opciju za prevođenje. Opcija u podešavanjima će dodati Translate dugme u kontekstualni meni. Prevodi su dostupni na svim Android uređajima, kao i za iOS 15 i novije uređaje.

Korisnici će moći da generišu QR kodove za bilo koga sa javnim korisničkim imenom, kao i za botove, grupe i kanale. Redizajniran je kontekstualni meni za macOS, sa novim prečicama i animiranim ikonicama.

Ranije ove godine, Telegram je dodao podršku za grupne video pozive, mogućnost blokiranja drugih da kreiraju skrinšotove u grupnim razgovorima i još neka pooljšanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment