Najveći IT sajam bi mogao biti najdosadniji – svi se povlače sa CES 2022

Brojna velika imena iz IT industrije otkazala su svoje planove da uživo prezentuju svoje nove proizvode i usluge u okviru CES 2022 sajma.

Izvor: B92, Engadget četvrtak, 30.12.2021. | 11:15 -> 18:15 Tweet Podeli Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Najnovije kompanije, koje su objavile da neće imati svoje štandove i prezentacije uživo na ovom tehnološkom događaju, su AMD, MSI i OnePlus.

Ovo je jasna posledica ubrzanog širenja Omicron soja COVID-19 virusa, kao i ukupne epidemiološke situacije u svetu.

AMD je najavio da će se prebaciti na virtuelnu prezentaciju, što je u najboljem interesu za zdravlje svih, prem anavodima kompanije.

MSI je takođe otkazao svoje CES 2022 aktivnosti uživo. Tako će korisnici na raspolaganju imati „Gameverse“ događaj 4. januara ili mogu da posete kompanijin virtuelni ekspo prostor između 5. i 8. januara.

Pomenute kompanije se pridružuju brojnim brendovima, koji su se ranije već povukli sa CES sajma, koji je planiran uživo. Ovo uključuje kompanije Amazon, AT&T, GM, Google, Intel, Lenovo, Meta, Microsoft i T-Mobile. Nvidia će se takođe fokusirati na dvoju virtuelnu prezentaciju.

Samsung, LG i Sony, do trenutka pisanja ove vesti, i dalje ostaju posvećeni prvobitnim planovima i održavanju svojih prezentacija uživo, u okviru CES ekspoa.

Consumer Technology Association (CTA), koji je organizator CES manifestacije, za sada i dalje planira da održi ovaj događaj uživo i veruje da su preduzete dovoljne zdravstvene i bezbednosne mere kako bi se zaštitili učesnici.

Problem za organizatora će svakako biti to što od CES 2022 sajma uživo odustaju najatraktivnije kompanije, koje privlače najviše pažnje, što bi moglo dosvesti u pitanje i održavanje ove manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment