Nakon Samsunga i Microsoft je patentirao telefon s tri ekrana

Nakon Surface Dua, mogli bismo dobiti i Surface Trio – smartfon s još jednim (trećim) ekranom.

Izvor: B92, Zimo sreda, 29.12.2021. | 14:42 -> 19:15 Podeli Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Nakon što ideja o osvajanju tržišta pametnih telefona akvizicijom Nokije i predstavljanjem sopstvenog mobilnog operativnog sistema nije uspela, Microsoft se na neko vreme povukao sa tržišta telefona i fokusirao se na mobilne aplikacije i servise.

Pre dve godine, kompanija je ipak najavila svoj povratak na mobilno tržište preko Surface Duo uređaja. Reč je o zanimljivom uređaju, s dva ekrana, koji pokreće Android.

Ono što je na papiru izgledalo kao dobra i zanimljiva ideja, u praksi se ipak nije pokazalo tako dobro, pa tehnološki novinari i korisnici nisu bili oduševljeni mogućnostima ovog uređaja. Kasnije je predstavljen i njegov naslednik, s kojim su ispravljene neke greške iz prvog modela, ali ni on nije privukao veliki broj korisnika.

S obzirom na to da se dva ekrana nisu pokazala dovoljno dobrima, ekipa iz Microsofta sada razmišlja o telefonu s čak tri ekrana. To je otkrio patent koji je kompanija prijavila, a o kojem ove nedelje pišu tehnološki mediji.

Kao i na modelima Duo, ekrani nisu savitljivi, već povezani šarkama, a zahvaljujući trećem ekranu rešen je jedan od najvećih problema Surface Dua – izostanak spoljnog ekrana. Surface Trio, prema patentu, trebalo bi da dobije dodatni ekran koji se može koristiti kao spoljni, a kada se telefon otvori, omogućuje znatno veću ukupnu površinu ekrana.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte na fotografijama iz prijavljenog patenta. Dosta toga oko ovog uređaja nije poznato – poput veličina ekrana, ali i debljine telefona kada su sva tri ekrana zatvorena. Teško je na temelju prijavljenog patenta znati hoće li Microsoft zaista krenuti u razvoj i proizvodnju ovog uređaja ili će sve samo ostati na patentu i još jednoj ideji koja se na kraju nije realizovala.

Treba naglasiti da ovo nije prvi patent Microsoftovog telefona s tri ekrana, međutim raniji patent pokazivao je uređaj poput Dua, između čija je dva ekrana postavljan još jedan mali ekran koji bi trebalo da popuni rupu između dva ekrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment