NIS i ICT Hub pokrenuli platformu za inovacije „TechEngine“

Kompanija NIS, u saradnji sa ICT Hub-om, pokrenula je platformu za inovacije i saradnju „TechEngine“ sa ciljem okupljanja i podrške domaćoj IT zajednici, pružajući mogućnosti za razvoj i napredak, razmenu znanja, rešavanje izazova, generisanje ideja i upotrebu savremenih tehnologija.

Izvor: B92 sreda, 29.12.2021. | 14:00 Podeli Foto: NIS

Foto: NIS

Kroz aktivno učestvovanje u procesu digitalne transformacije, eksperti kompanije NIS uočili su različite potrebe korisnika, ali i čitave zajednice. Upoznali su mnoge stručnjake i timove koji inoviraju u različitim oblastima i primetili da koriste iste tehnologije koje koriste i stručnjaci NIS-a u svakodnevnom radu, kao što su Data Science, IoT i druge.

To ih je inspirisalo da stvore jedinstvenu platformu za razmenu znanja i interesovanja, koja takođe pruža priliku za saradnju i implementaciju novih rešenja. Imajući u vidu da je za kreiranje zdravog ekosistema inovacija potreban udružen rad različitih aktera, „TechEngine“ je osmišljen kao platforma na kojoj se susreću mladi talenti i eksperti sa višedecenijskim iskustvom, znanjem i naprednim tehnologijama kompanije NIS.

„TechEngine“ je namenjen svima koji se bave ili žele da se bave savremenim tehnologijama, onima kojima su potrebni znanje i resursi koje NIS može da im pruži, kao i onima koji imaju ideju kako bi mogli da doprinesu IT zajednici uz podršku NIS-a.

Na onlajn događaju povodom pokretanja novog projekta „TechEngine: Virtuelno lansiranje i predstavljanje izazova“, Nikolaj Zalevski, direktor Departmana za digitalne tehnologije i inovacije NIS-a, rekao je da putem ove platforme NIS otvara vrata za saradnju domaćim startapima, tehnološkim kompanijama i timovima stručnjaka.

Na događaju su postavljena i dva konkretna zadatka iz oblasti naftne industrije: kako je moguće automatizovati interpretacije geohemijskih podataka i kako unaprediti i automatizovati očitavanje analognih instrumenata u rafineriji nafte.

Svi zainteresovani timovi mogu da saznaju više informacija i prijave se za oba izazova putem „TechEngine“ platforme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment