Hades je prva igra u istoriji koja je dobila Hugo nagradu

Veliki indie hit Hades ušao je u istoriju kao prva igra koja je osvojila prestižnu nagradu Hugo.

Izvor: B92, index.hr sreda, 22.12.2021. | 10:24 Tweet Podeli Foto: Miguel Lagoa / Shutterstock.com

Foto: Miguel Lagoa / Shutterstock.com

Inače, Hugo je prvi put dodeljen 1953. godine, kako bi se nagradila najbolja dela fantastike (naučne ili klasične fantastike), a sve do 2021. video igre i priče u njima nisu bile razmatrane. Međutim, to se promenilo.

Bitno je pomenuti i da je ova kategorija posebna kategorija, koja se pojavila samo ove godine, ali razmišlja se o opciji da se trajno zadrži. Uprkos privremenom statusu, pobeda Hadesa tretira se identično kao i bilo koja druga kategorija.

Među nominovanim igrama su još bile i Animal Crossing: New Horizons, Spiritfarer, Final Fantasy VII Remake, The Last of Us: Part II i Blaseball.

Scenarista i kreativni direktor Supergiant Gamesa Greg Kasavin na Twitteru se zahvalio kompletnom timu i rekao da je čast osvojiti prvog Huga za video igru: „Priče u video igrama daleko su dogurale tokom godina i predstavljaju jedinstven medij jer su interaktivne i zaista možete ući u fantastične svetove koji reaguju na svaki vaš potez“.

Inače, Hades je već osvojio niz nagrada u okviru gejming industrije i mnogi je smatraju jednom od najboljih igara svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment