Instagram postaje bezbedniji za tinejdžere

Instagram je aktivirao nekoliko novih, eksperimentalnih funkcija, koje su kreirane kako bi aplikaciju načinile sigurnijim mestom za tinejdžere.

Izvor: B92, Engadget utorak, 7.12.2021. | 11:47 -> 12:59 Podeli Foto: Ko Aun Lee / Shutterstock.com

Foto: Ko Aun Lee / Shutterstock.com

Prvo, kompanija nudi ranije najavljenu „Take a Break“ funkciju, koja će biti aktivirana korisnicima u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi i Australiji.

Sada, kada korisnik provede duže vreme skrolujući kroz Instagram sadržaj, aplikacija će tražiti od njega da se odmori i da podesi podsetnike za naredni period. Ovo se posebno odnosi na tinejdžere, koji će dobijati obaveštenja da poese te podsetnike, kako bi postali svesni nove funkcije.

Tokom marta, Instagram će pokrenuti funkciju namenjenu roditeljima i starateljima koja će im omogućiti da vide koliko vremena njihova deca provode u aplikaciji, kao i da podese vremenske limite.

Jedna od eksperimentalnih funkcija, koju Instagram testira, koristiće tinejdžerima i mladima ukoliko žele da uklone sadržaj i aktivnost u okviru aplikacije kada su bili znatno mlađi. Omogućiće im da grupno uklone fotografije i video klipove koje su kačili, kao i komentare i lajkove. Ova opcija stiže od januara.

Još jedna test funkcija će se proširiti, a u pitanju je zabrana odraslima da šalju direktne poruke tinejdžerima koji ih ne prate. Početkom sledeće godine, biće uklonjena mogućnost da se taguju ili pominju tinejdžeri od strane odraslih koji ih ne prate.

Na kraju, istražuje se mogućnost limitiranja osetljivog sadržaja koji će tinejdžeri moći da vide.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment