Nestašica čipova će biti blaža od sledeće godine?

Zvaničnik Qualcomma veruje da će situacija na tržištu čipova biti bolje od 2022. godine.

Izvor: B92, GSMArena utorak, 7.12.2021. | 08:28 Podeli Foto: solarseven / Shutterstock.com

Foto: solarseven / Shutterstock.com

U jeku aktuelnog nedostatka poluprovodnika, koji muči različite industrije širom sveta, Kristijano Amon – izvršni direktor kompanije Qualcomm, objavio je zanimljive informacije i dao nam tračak nade.

Prema navodima Amona, globalna nestašica čipova se polako smanjuje i očekuje se da će se situacija poboljšati tokom sledeće godine.

„Snabdevanje se poboljšalo tokom ove godine u odnosu na 2020. i očekuje se da će se situacija biti još bolja 2022. godine“, istakao je Amon.

Ova izjava, data 2. decembra, je u suprotnosti sa izjavama koje je ranije dao Pat Gelsinger, izvršni direktor Intela, koji očekuje da će se globalni nedostatak čipova nastaviti do 2023. Istovremeno, izvršni direktor Arm-a Simon Segars upozorio je da se očekuje da će dituacija biti još gora nego što je sada.

Zbog nestašice čipova širom sveta, proizvođači telefona nisu bili u mogućnosti da nabave dovoljno čipova za svoje uređaje i zadovolje potražnju tržišta. Ipak, neki proizvođači čipova, koa što je MediaTek, su zabeležili rast svog tržišnog udela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment