TikTok kreatori imaju nove opcije da više zarađuju

TikTok je omogućio nove načine da kreatori na ovoj mreži zarađuju od objave svog sadržaja.

Izvor: B92, TechCrunch petak, 3.12.2021. | 08:29 Podeli Foto: XanderSt / Shutterstock.com

Foto: XanderSt / Shutterstock.com

Iako je video platforma kratkog formata već omogućavala kreatorima da prihvataju virtuelne poklone od obožavalaca tokom TikTok LIVE video snimaka, dodatak novih funkcija će omogućiti kreatorima da prihvate plaćanja i poklone i kada ne strimuju uživo. To će biti moguće preko Tips i Video Gifts opcija.

Ove funkcije stižu zajedno sa novim „Creator Next“ portalom, koji na jednom mestu organizuje sve mogućnosti monetizovanja TikTok sadržaja.

Sada će TikTok kreatori, sa najmanje 10.000 pratilaca, moći da se prijave za TikTok Creator Marketplace kako bi sarađivali sa brendovima u različitim poslovnim poduhvatima.

U međuvremenu, funkcije Tips i Video Gifts će omogućiti kreatorima da zarade novac od svojih video snimaka, dok će fanovima ponuditi način da pokažu svoju podršku omiljenim kreatorima.

Pomenute funkcije stavljaju TikTok u direktniju konkurenciju sa drugim platformama, kao što su Instagram ili YouTube, gde kreatori imaju različite načine da ostvare prihod od svog sadržaja.

Nove TikTok funkcije monetizacije dostupnije kreatorima u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji i Španiji (Kanada i Australija će dobiti pristup u narednim mesecima).

TikTok tvrdi da će kreatori dobiti 100% od bakšiša koje im preko novih funkcija daju korisnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment