Poznato je ko će ubuduće voditi Twitter

Odlučeno je ko će zameniti dosadašnjeg dugogodišnjeg izvršnog direktora Twittera.

Izvor: B92, cnet utorak, 30.11.2021. | 08:23 Tweet Podeli Foto: Sattalat Phukkum / Shutterstock.com

Foto: Sattalat Phukkum / Shutterstock.com

Osnivač i izvršni direktor Twittera Džek Dorsi odlazi sa čela popularne platforme za mikro blogovanje, što je objavio juče putem tvita.

Tvitter je osnovan još 2006. godine i tokom svog 15-godišnjeg rada postao je jedna od najpopularnijih društvenih mreža koje se danas koriste. Sinoć je Dorsi objavio da podnosi ostavku na mesto izvršnog direktora (CEO) kompanije, a odbor je jednoglasno imenovao njegovog naslednika.

Parag Agraval, koji je do sada bio na poziciji glavnog tehnološkog direktora (CTO) kompanije, ubuduće će biti glavni čovek Twittera.

Prema navodima Dorsija, odbor Twittera je sproveo rigorozan proces, razmatrao je sve opcije i jednoglasno je imenovao Paraga za novog izvršnog direktora.

„On je moj izbor već neko vreme, s obzirom na to koliko duboko razume kompaniju i njene potrebe. Parag stoji iza svake bitne odluke, koja je pomogla da se ova kompanija preokrene. On je radoznao, pronicljiv, racionalan, kreativan, zahtevan, samosvestan i skroman. On vodi srcem i dušom i neko je od koga svakodnevno učim. Moje poverenje u njega kao našeg generalnog direktora je duboko u srži“, ističe Dorsi.

Džek Dorsi će ostati u odboru kompanije do maja 2022. godine, nakon čega namerava da napusti i ovo telo Twittera. Kada je u pitanju odluka zbog koje je napustio kompaniju, Dorsi ističe da želi da se Twitter osamostali i ne bude usko povezan sa svojim osnivačima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment