RUPE NA PUTU VAM OŠTEĆUJU AUTO? Pišite preduzeću „Beograd put“ i NAPLATITE štetu


RUPE NA PUTU VAM OŠTEĆUJU AUTO? Pišite preduzeću

Rupa, Foto: Marko Nikolić

Ukoliko primetite oštećenje na putu u Beogradu, možete da pišete preduzeću „Beograd put“ jer, kako kažu, oni uvek izlaze na teren. Ističu da je lako naplatiti štetu ako, na primer, zbog rupa na kolovozu strada guma.

Ivan Đokić, glavni inženjer JKP „Beograd put“, kazao je da to preduzeće svakodnevno prima žalbe građana.

„Svakodnevno pišu našem dežurnom servisu. Primamo sve prijave građana, ali i policije, inspekcije, i preko društvenih mreža i preko Beokoma“, naglašava Đokić.

On navodi da izlaze na lice mesta da utvrde o čemu je reč, kao i da proveravaju da li je njihova nadležnost. Najčešće se žale na nepravilnosti na kolovozu, za šta „Beograd put“ i jeste nadležan.

Srpskom javnom servisu su stigle fotografije na kojima je put u Ugrinovcima. Autorka Slađana Živković navodi da su rupe toliko velike da neko može da iseče, ne jednu, nego dve gume.

Ivan Đokić objašnjava da je reč o gradskoj ulici koja je pretvorena u gradilište, jer se izvode radovi na obilaznici oko Batajnice. Ističe da je tu velika koncentracija teškog saobraćaja, poput kamiona sa materijalom. Objašanjva da tek kada se radovi završe, može se pristupiti sanaciji.

„Do tada ćemo reagovati po prijavama građana“, kazao je Đokić.

Inženjer „Beograd puta ističe da ukoliko zbog tih rupa dođe do oštećenja, šteta se može naplatiti, a, kako tvrdi, procedura je laka.

„U 100 posto slučajeva građani naplaćuju štetu. Jako je laka procedura – ako neko ima neki udar, bilo kakvo oštećenje prouzrokovano stanjem na kolovozu, treba da pozove policiju, policija utvrdi da je tu došlo do oštećenja. Ako je naša odgovornost, jako se brzo rešava“, navodi Đokić.

Rupe se pojavljuju i nakon rekonstrukcije

Dešava se da se na kolovozu opet pojavi rupa, nakon što se već „zakrpila“.

„Nije reč o lošem materijalu“, kaže Đokić i dodaje da se dešava često da krpe i više puta neku rupu.

„Ali nije problem u materijalu ili da je nešto loše urađeno, to su posledice nečega što je ispod površine kolovoza. Mi, kao neko ko održava puteve, predlažemo upravljaču puta da ih uzme u program za rekonstrukciju“, rekao je Đokić navodeći da ih često poslušaju.

(Espreso/RTS)

Source

Leave a Comment